İŞTE ATATÜRK

İŞTE ATATÜRK
Allah Kuran’da: “Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.” (17/İSRA/36) buyurmuştur. Atatürk de: “Türk Kuran'ın arkasında koşuyor; fakat onun ne dediğini anlamıyor, içinde neler var bilmiyor ve bilmeden tapınıyor. Benim maksadım; arkasında koştuğu kitapta neler olduğunu Türk anlasın” (Osman Ergin, Türk Maarif Tarihi 1-5, 1977 /A. Gürtaş, s. 41) demektedir.- "İŞTE ATATÜRK" PORTALINA GİRMEK İSTEDİĞİNİZDE YUKARIDAKİ RESMİ TIKLAYINIZ.

1 Nisan 2017 Cumartesi

İRŞAD İÇİN CEVAPLAR-27: ALLAH'A İTAAT = KURAN'A İTAAT = ELÇİ'YE İTAAT

İRŞAD İÇİN CEVAPLAR - 27


UYDURULAN DİN KUR’ANDAKİ DİN. XXVII. BÖLÜM: ELÇİYE (RESULE, PEYGAMBERE) İTAAT NE DEMEKTİR?

J.                ALLAH'A İTAAT = KURAN'A İTAAT = ELÇİ'YE İTAAT


Kuran'ın İslam'ına inanan her Müslüman elçiye (Hz. Muhammed'e) itaatin gerekliliğini bilir.

Kuran'ın Müslümanlar'ı, bu yüzden Allah'a ve elçisine itaat ayetlerinin kendilerine karşı delil gösterilme­sini çok garip karşılarlar ve bu iddiayı yapanların Kuran'ı bilmediği­ni veya çekiştirdiğini kavrarlar. Kuran'ın Müslümanlar'ına göre el­çiden bize miras kalan ve elçinin bize miras olarak bırakmaya çalış­tığı yegane kaynak Kuran'dır.


Kuran yeterlidir, bizi ilgilendiren yegâne vahiydir ve Peygamber'in başka bir kaynağı yazdırmaması da Kuran'ı yegâne kaynak olarak bıraktığının delilidir. Hadis kitabı di­ye toplanmış kitaplar ve dini, Kuran ile Kuran'dan kat kat fazla ha­dislerin şirketsel oluşumlarının bir neticesi olarak gösteren mezhepçi kitaplar, Peygamber'e iftiralarla doludurlar.

Kuran'ı tek kaynak kabul edip tüm bu kaynakları reddetmek, din adına tek otoriteyi Kuran'a (Allah'ın mesajına) vermek, hem mesajın sahibi Allah'a, hem mesajı getiren elçiye itaat etmek demektir.


İnşallah bu izahlar Al­lah'a itaati, Kuran'a itaati ve elçiye itaati ayırıp adeta din adına ayrı otoriteler varmış gibi gösterenlerin; mesajın sahibini, mesajın kendi­sini ve mesajı getirip duyuran elçiyi birbirlerinden ayırmalarını ön­ler.


Mesajın sahibi Allah'la görüşemeyeceğimiz ve mesajı getiren el­çi vefat ettiği için bize kalan mesajın kendisi olan Kuran'dır.

Mesaj­la yetinmemiz mesaja güvenmemiz sorunları çözmeye yetecektir.


Kendilerine okunmakta olan kitabı sana indirmemiz onla­ra yetmiyor mu?

29- Ankebut Suresi 51


DİP NOT

UYDURULAN DİN KUR’ANDAKİ DİN ARASINDAKİ FARKLARI 'GEREĞİNCE OKUYABİLMEK'  İÇİN: İNDİRİNİZ VE ARŞİVLEYİNİZ. 



VEYA:


UYDURULAN DİN - KUR'AN'DAKİ DİN

UYDURULAN DİN - KUR'AN'DAKİ DİN

OKUMAK, İNCELEMEK VE DEĞERLENDİRMEK İSTEDİĞİNİZDE AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYI (LİNKİ) TIKLAYINIZ:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder