İŞTE ATATÜRK

İŞTE ATATÜRK
Allah Kuran’da: “Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.” (17/İSRA/36) buyurmuştur. Atatürk de: “Türk Kuran'ın arkasında koşuyor; fakat onun ne dediğini anlamıyor, içinde neler var bilmiyor ve bilmeden tapınıyor. Benim maksadım; arkasında koştuğu kitapta neler olduğunu Türk anlasın” (Osman Ergin, Türk Maarif Tarihi 1-5, 1977 /A. Gürtaş, s. 41) demektedir.- "İŞTE ATATÜRK" PORTALINA GİRMEK İSTEDİĞİNİZDE YUKARIDAKİ RESMİ TIKLAYINIZ.

12 Eylül 2016 Pazartesi

2016 YILI KURBAN BAYRAMI KUTLAMASI



Türk Vatanında, Türk  bayrağı altında, yekpare bir üniter, ulus devlet olarak, milletçe hep bir arada, mutlu, sevgi dolu ve huzurlu bayramlar özlemi ile:

Başta Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurucusu Halaskar ​Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silâh arkadaşları olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapıp,​ bize emanet eden ve bu emaneti korumak için canlarını ve kanlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

 Allah'ın  aileniz ve sevdiklerinizle birlikte size, milletimize ve tüm inananlara nice huzurlu, güzel, aydınlık, bereketli, hayırlı bayramlar göstermesini; geçemeyeceğimiz sınavlar ile bizleri sınamamasını;

Zulme uğrayan tüm mazlum ve masumlar ile yakınlarına ve sevenlerine sabır ve tez zamanda selamet nasip etmesini;

Zalimlere "adaleti ile", mazlum ve mağdurlara da "merhameti ile" tecelli etmesini niyaz ediyorum.

Geleceğiniz mutlu ve yolunuz aydınlık, her şey her türlü şerden uzak ve gönlünüze göre güzel ve hayırlı olarak, 2016 KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU VE   ULUSUMUZUN DİRLİĞİNE, MAZLUMLARIN KURTULUŞUNA, İNSANLIĞIN HUZUR, BARIŞ VE HİDAYETİNE VESİLE OLSUN. 

İnşallah...

Lakin hepimiz tarafından açık ve şüphesiz bilinmelidir ki:

"Gerçek şu ki, insan için çalışıp didindiğinden başkası yoktur" (53 / NECM  / 39)

“…Gerçek şu ki Allah, bir toplumun mâruz kaldığı şeyleri, onlar, birey olarak içlerindekini / birey olarak kendilerine ilişkin olanı değiştirmedikçe, değiştirmez…” (13 / RA'D /  11)

 Şu bir gerçek kiAllah size emanetleri, onlara ehil olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde adaletle hükmetmenizi emrediyor.” (4 / NİSA / 58)

“Yeryüzünde, orası barışa kavuştuktan sonra bozgun çıkarmayın. Ürpererek ve ümit ederek dua edin O'na. Hiç kuşkusuz, Allah'ın rahmeti, Güzel düşünüp güzel iş yapanlara çok yakındır.” (7 / A’RAF / 56)


HUZURLU VE MUTLU NİCE BAYRAMLARA SELAMETLE…



M. Kemal Adal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder