İŞTE ATATÜRK

İŞTE ATATÜRK
Allah Kuran’da: “Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.” (17/İSRA/36) buyurmuştur. Atatürk de: “Türk Kuran'ın arkasında koşuyor; fakat onun ne dediğini anlamıyor, içinde neler var bilmiyor ve bilmeden tapınıyor. Benim maksadım; arkasında koştuğu kitapta neler olduğunu Türk anlasın” (Osman Ergin, Türk Maarif Tarihi 1-5, 1977 /A. Gürtaş, s. 41) demektedir.- "İŞTE ATATÜRK" PORTALINA GİRMEK İSTEDİĞİNİZDE YUKARIDAKİ RESMİ TIKLAYINIZ.

11 Ocak 2016 Pazartesi

ATATÜRK VE RESUL KUR'AN - (MKA) (41 E- KİTAP) İÇİN GÜNCEL İNDİRME LİNKİ ve DUYURU







KUR’AN’I KUR’AN’DAN ÖĞRENMEK İSTEYENLERE



ATATÜRK VE RESUL KUR'AN - (MKA) (41 E- KİTAP) sıkıştırılmış “rar” Klasörünün içindeki 3 Klasörün içinde ve PDF formatında:

1. ATATÜRK LAİKLİK ve DİN - (MKA):  (1 E - KİTAP)

2. KONULARINA GÖRE KURAN MESAJI - (MKA): (10 E- KİTAP)

3. RESUL KUR'AN'IN KUR'AN TEFSİRİ - (MKA):  (30 E- KİTAP)

Olmak üzere birbirini tamamlayan konularda daha önceden de paylaştığım Arşivlik 41 adet E –Kitap tasniflenmiş ve sıralı olarak mevcuttur.

Önceki paylaşımlardan kendi arşivlerinde eksik olan E – Kitaplarını tamamlamak ve​ / veya güncelleştirilmiş tüm çalışmayı tek klasör içinde bilgisayarına indirerek arşivlemek isteyenler için, güncel ve faal indirme linki aşağıdadır:


1. L​inki tıklayın. (ATATÜRK VE RESUL KUR'AN - (MKA) (41 E- KİTAP). rar. yazılı Drive depolama sayfam açılacaktır) Açılan sayfanın ortasında:



"Hata! Ön izlemede bir sorun oluştu"  uyarısı gördüğünüzde DİKKATE ALMAYIN ve mavi renkli zemine beyaz renkli yazı ile yazılmış "indir" yazısının bulunduğu pencereyi tıklayınız..


2.Bu mavi renkli zemine beyaz renkli yazı ile yazılmış "indir" yazısını tıkladığınızda, Aşağıya resmini koyduğum sayfa açılacaktır:

"Google Drive, bu dosyada virüs taraması yapamaz.
ATATÜRK VE RESUL KUR'AN - (MKA) (41 E- KİTAP).rar (116MB), Google'ın virüs taraması yapamayacağı kadar büyük. Bu dosyayı yine de indirmek istiyor musunuz?"
Yine de indir


 3. Dosyalar virüs taraması yapılarak yüklendiğinden, açılan bu son sayfadaki,  mavi renkli zemine beyaz renkli yazı ile yazılmış "​YİNE DE İNDİR” yazısını tıklayınca “ATATÜRK VE RESUL KUR'AN - (MKA) (41 E- KİTAP) sıkıştırılmış “rar” Klasörü bilgisayarınıza indirilecektir.  

4. Klasörleri “winrar” programı veya aynı işi gören bilgisayarınızdaki varsayılan program ile “rar”dan (sıkıştırılmış yerinden) çıkarttığınızda​, isterseniz bilgisayarınızda, isterseniz hem bilgisayarınızda hem de (E- kitap klasörlerini bir CD ye kaydedip arşivlerseniz o)  CD ile de muhafaza edebilir  ve / veya elden (sevdiklerinizle CD Kitap Hediyesi olarak)​ paylaşabilirsiniz.

Linki Adres listenizle paylaşmanız dileğimle Saygılarımı Sunarım.

M. Kemal Adal
23. Haziran. 2015 / İzmir - Son Güncelleme: 23 Ekim 2017 /İzmir.
DUYURU

KONULARINA GÖRE KURAN MESAJI


Konuyla İlgili daha geniş bilgi edinmek isteyenler, “KONULARINA GÖRE KURAN MESAJI” ve RESUL KUR’AN’IN KUR’AN TEFSİRİ“ nin de dâhil olduğu “ATATÜRK VE RESUL KUR’AN  - (MKA) 41 E KİTAP” ı, güncellenmiş indirme linkinden [ ( bakınız: http://kemaladal.blogspot.com.tr/), (HIZLI BAĞLANTILARIM VEYA ÖNE ÇIKAN YAYIN) ]Bilgisayarlarına indirip, arşivleyerek inceleyebilir ve paylaşabilirler.


Bilindiği gibi dini inanç / itikat, insanların kişisel seçim, tercih ve sorumluluğu ve Dünya hayatındaki sınavıdır.
İnsanların seçim ve tercihlerine göre yol gösteren, kılavuzlayıp hidayete erdiren yalnız ve ancak Allah’tır.
Bütün semavi dinlerde ALLAH, peygamberlerini sadece TEBLİĞ (Hakikati Duyurma), İNZAR (Uyarma) ve TEBŞİR (Müjdeleme) ile yetkilendirmiştir.
İndirdiği (Vahiy) ve gösterdiği (Kâinat ve İnsan) Kitaplarında Allah, insanlara Hak ile Batılı / iyi ile kötüyü /doğru ile yanlışı / güzel ile çirkini anlatıp göstermektedir.
SÜNNETULLAH (Allah’ın yol ve yasası) uygulaması içinde insanlar, inanç ve davranışlarını, Allah’ın kendisine verdikleriyle (akıl ve gönül / kalp) ve seçim / tercihleriyle belirlemektedir. Herkes seçim ve tercihleriyle yapıp ettiklerinin sonuçlarını almaktadır.

(Gerçek şu ki, insan için çalışıp didindiğinden başkası yoktur. Ve onun çalışıp didinmesi yakında görülecektir. Sonra karşılığı kendisine hiç eksiksiz verilecektir.53 / NECM / 39-41)

Ve

(Artık, kim bir zerre miktarı hayır üretmişse onu görür. Ve kim bir zerre miktarı şer üretmişse onu görür.99 / ZİLZAL / 7-8)
Allah’ın indirdiği vahiy kitapları, Allah’ın insanlar için yolladığı mesajlar olup, toplumun anlaması için seçilmiş peygamberlere / elçilere o toplumun diliyle gönderilmiştir. Allah’ın elçisi olan son peygamber de (Hz. Muhammed) tüm insanlar için kendisine Arapça vahyedilen Allah sözünü (Kuran) , ana dili Arapça olmayan toplumlara o toplumların diliyle konuşan kendi elçileriyle göndermiş ve tebliğ etmiştir.
Günümüz Türk toplumuna da Allah’ın insanlara son vahiy mesajı (Kuran), Arapça aslının yanında Türkçe çevirileriyle (Meal’ler) ulaşmıştır. Arapça bilmeyenler için Allah’ın mesajını kaynağından öğrenip anlamanın yollarından biri Kuran’ın ana dilde doğru çevirilerini okumaktır. Aksi halde yazılıp söylenenlerin Kuran’da yazılı Allah sözleri olduğundan emin olunamaz ve kendi çıkarları için inançları istismar edenlerin hedefi olunur.

(Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır. 17 / İSRA / 36)
Bu anlayıştan hareketle Allah’ın gönderdiği mesajı anadilde okumak, Allah’ın sözlerini / Kuran’ın mesajını doğru anlamanın bir yoludur. Doğru / hak / gerçek bilgiye ulaşmanın bir yoludur ve çok güzel bir ibadettir. Hakkı / gerçeği öğrenme çabası asla karşılıksız kalmaz. Çünkü:
(Bizim uğrumuzda didinenleri biz, yollarımıza elbette ulaştıracağız. Allah, güzel düşünüp güzel davrananlarla mutlaka beraberdir. 29 / Ankebut / 69 )
Ve

(…Şu bir gerçek ki Allah Hâdî'dir, iman edenleri dosdoğru yola mutlaka ulaştıracaktır. 22 / Hac / 54)
Konularına göre Kuran mesajı derlemesinin yapılma gerekçelerinden biri de yukarıdaki bakış açısından hareketle, Kuran’daki mesajı kaynağından alıp, anlayıp öğrenmek ve İslam inancını / itikadını çeşitli çıkarlarına göre yorumlayanların ardına düşmemektir. Bu amaçla, mevcut meal fihristlerinden istifade ile “KONULARINA GÖRE KURAN MESAJI” derleme çalışması oluşturulmuştur
BU E- KİTAPLARIN İÇERİĞİ KUR'AN'IN IŞIĞINDA GERÇEĞİ GÖSTERMEKTEDİR. SADECE GERÇEK GERÇEKTİR VE GERÇEK TEKTİR AMA RİVAYET MUHTELİFTİR.


"Kim güzel bir işe aracı olursa ondan ona bir pay vardır. Kim kötü bir şeye aracı olursa ondan da ona bir pay vardır. Allah her şeye, herkese gıda ulaştırır, Mukît'tir." 4. sure (NİSA) 85. ayet

 Allah her şeyi İşiten, Gören ve Bilendir.

 MESAJI ve GÜNCEL LİNKİ YAYMANIZ DİLEĞİ İLE İLGİLENENLERE SAYGIYLA DUYURULUR.


M. Kemal Adal
adalkemal1@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder